Welcone on AMV.com.pl - the biggest polish AMV center!
Register or log in to get access to all features.
♦ Forum Menu
Search FAQ Memberlist Register Log in

♦ Site Menu
News Creators Videos
Crossfade - Spanish Wolf

Reply to topic    AMV.com.pl Forum Index » Komentarze View previous topic
View next topic
Crossfade - Spanish Wolf
Author Message
AceMan
Site Admin

Reply with quote

Strona klipu

8.03.2010, 12:58 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website lord_aceman 5144455 ICQ Number
Kosmit

Reply with quote

Ty chyba naprawde lubisz irlandzką muzykę Razz
Anyway, moją opinię znasz. Bardzo mi się podobało. Więcej takich poproszę!
8.03.2010, 13:02 View user's profile Send private message 3695593
Hiniuial

Reply with quote

AMV zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie, a przecież nie znam anime. I już teraz wiem że na pewno chce je obejrzeć! Co prawda w 20 sekundzie, kiedy utwór staje się bardziej taneczny, dała bym od razu jakąś scenę pijackiej hulanki (bez widoczku na miasto) ale poza tym było świetne - zwłaszcza że sądząc z komentarza nie było łatwo znaleźć odpowiednie sceny. Powodzenia w dalszej pracy!

8.03.2010, 13:16 View user's profile Send private message Visit poster's website 995188
Michael

Reply with quote

Noo tylko tym razem muza jakoś do mnie nie przemówiła, co tez może być powodem braku punktu "hej jest fajnie" o ile ładnie działała z The voice z tym mi nie współgra jak to miałem podobnie w Festivalu huh no cóż xd. No ale nie jest źle : d , co prawda trochę bardziej trzymające się kupy niż festival chyba dzięki większej prostocie : d.

8.03.2010, 14:14 View user's profile Send private message Send e-mail 6156234
wyspa

Reply with quote

Co tu dużo mówić IMO świetne. Dla kogoś kto oglądał i lubi to Anime na pewno fajny smaczek bo niestety jak napisałeś dobrych teledysków z S&W mało ale ten akurat do nich spokojnie można zaliczyć Wink.
W mojej opinii dobrze oddaje klimat i relacjie między Lawrence'm a Horo i chyba nawet jak ktoś tytułu nie zna łatwo się połapie o co tu chodzi.

[GCA]al-khidr : So I'm reading over a forum and I see that a moderator has locked a thread after only one post. His reason was 'Too OT for OT.' What the fuck does that mean?
8.03.2010, 15:13 View user's profile Send private message Visit poster's website 1422905
chronek

Reply with quote

Znakomita praca Smile , nie oglądałem Spice and Wolf , ale chyba to amv przekonało mnie by obejrzeć.
8.03.2010, 15:55 View user's profile Send private message Visit poster's website
Frezio

Reply with quote

Pisałem już na orgu, ale i tutaj powtórzę, bo warto: super klip! To jest właśnie to czego oczekiwałem od tej serii, że będę mógł w końcu oglądać Ookami z taką muzyką, w dodatku z dobrym montażem Wink
Wreszcie przerwano ten pustostan amv'ek ze S&W Twisted Evil Też jestem fanem serii - z racji tego, że ma niewiele odcinków widziałem kilkakrotnie(...naście?).
8.03.2010, 17:04 View user's profile Send private message 7656423
Crossfade

Reply with quote

Dziękuje wszystkim za komentarze Smile .

Może zaczne od tego, ze od samego początku AMV miał byc lekki, prosty i przyjemny. Jednym słowem jekkostrawny, zarówno dla widze jak i dla mnie jako twórcy. W sumie montowalem tylko tydzien po pare godzin, ale dluzej zajelo mi wyszukanie odpowiednich scen bo ciężko sie współpracuje z tym anime jako materialem (ale to inna bajka ;P).

Jak chociaz pare osob wiecej obejrzy Spice and Wolf to moge powiedziec Mission Accomplished. A dla fanów serii, ot taki bonus.

Quote:
Ty chyba naprawde lubisz irlandzką muzykę
Anyway, moją opinię znasz. Bardzo mi się podobało. Więcej takich poproszę!

Ho ho ho, lubie jak kobietki ladnie i glosno spiewaja. W ogole lubie utwory z dobrym, zenskim vocalem, ale muzyka irlandzka ma cool rytmy - inaczej mowiac, pewnie jeszcze cos sie wyskrobie do tych klimatow.

Quote:
AMV zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie, a przecież nie znam anime. I już teraz wiem że na pewno chce je obejrzeć! Co prawda w 20 sekundzie, kiedy utwór staje się bardziej taneczny, dała bym od razu jakąś scenę pijackiej hulanki (bez widoczku na miasto) ale poza tym było świetne - zwłaszcza że sądząc z komentarza nie było łatwo znaleźć odpowiednie sceny. Powodzenia w dalszej pracy!

Polecam serie, polecam Wink Moze i moglbym dac wczesniej bo w sumie pijackich pląsow mi nie brakowalo, ale juz zrobione Wink

Quote:
Noo tylko tym razem muza jakoś do mnie nie przemówiła, co tez może być powodem braku punktu "hej jest fajnie" o ile ładnie działała z The voice z tym mi nie współgra jak to miałem podobnie w Festivalu huh no cóż xd. No ale nie jest źle : d , co prawda trochę bardziej trzymające się kupy niż festival chyba dzięki większej prostocie : d.

No, nie ma co ukrywac. To nie jest muza ktora wszystkim sie usmiecha. Ale tak juz jest Very Happy. Szczerze to ciezko mi odniesc ten AMV do The Voice czy Festivala, bo szczerze mowiac oba amvy mialy o wiele bardziej zaplanowany timeline nizeli ten. Moze trzyma sie tobie bardziej kupy bo slowa ma utwor, a nie jest to instrumental.

Quote:
Co tu dużo mówić IMO świetne. Dla kogoś kto oglądał i lubi to Anime na pewno fajny smaczek bo niestety jak napisałeś dobrych teledysków z S&W mało ale ten akurat do nich spokojnie można zaliczyć .
W mojej opinii dobrze oddaje klimat i relacjie między Lawrence'm a Horo i chyba nawet jak ktoś tytułu nie zna łatwo się połapie o co tu chodzi.

Lawrence and Horo FTW. Mysle, ze osoby ktore nie widzialy anime jakas tam lekka nute relacji jakie zachodza wylapia Wink Moze jak im sie spodoba seria to AMV zrobia Twisted Evil

Quote:
Znakomita praca , nie oglądałem Spice and Wolf , ale chyba to amv przekonało mnie by obejrzeć.

To mnie bardzo to cieszy Smile

Quote:
Pisałem już na orgu, ale i tutaj powtórzę, bo warto: super klip! To jest właśnie to czego oczekiwałem od tej serii, że będę mógł w końcu oglądać Ookami z taką muzyką, w dodatku z dobrym montażem
Wreszcie przerwano ten pustostan amv'ek ze S&W Też jestem fanem serii - z racji tego, że ma niewiele odcinków widziałem kilkakrotnie(...naście?).

Dziękuje. Milo mi, ze sie podobalo. Teraz jako fan, moge tobie jako fanowi powiedziec, ze jedyne co pozostaje nam to czekac na 3 sezon Wink
8.03.2010, 19:08 View user's profile Send private message 5076063
Frezio

Reply with quote

Quote:
Dziękuje. Milo mi, ze sie podobalo. Teraz jako fan, moge tobie jako fanowi powiedziec, ze jedyne co pozostaje nam to czekac na 3 sezon Wink

Nie! Nie chcę trzeciej serii. Chcę film pełnometrażowy Wink Naturalnie chętnie zobaczę trzecią, czwartą i kolejne serie, ale na ostatek, jako podsumowanie tego pięknego rozdziału w Ookami widziałbym jedynie dobry film.

A co do montażu ze SaW: da, niełatwo się montuje, ponadto Horo cały czas klapie jadaczką Laughing . Wiem coś o tym Embarassed
8.03.2010, 19:32 View user's profile Send private message 7656423
CwaniakJohny

Reply with quote

Nie znam serii, nie znam piosenki, nie znam amv. xD
A tak na serio.
Praca fenomenalna, genialna w swojej prostocie.
Powiem tylko tyle,przed wlaczeniem tego amv wykonalem dosyc hmmm "ponury!/?" ,nie zbyt pozydywny phone call. I nie bylem w najlepszym humorze.
Jednak Twoj amv sprawil ze o tym zapomnialem w przeciagu paru sek.
I wlasnie tego szukam w amv,oderwania od rzeczywistosci,pozytywnego przeslania i fun.

Dziekuje Cross ;]

P.S
Piosnka(czytaj jak napisane) wymiatak XD
8.03.2010, 22:07 View user's profile Send private message
-Heero-

Reply with quote

Zajebiste. Pieknie ci to wyszlo Very Happy Jestem fanem tej serii i nie umialem sobie wyobrazic jak mozna by zrobic do tego amv az do dzisiaj Razz Naprawde poruszyles mnie tym amv Crossu bless you ! Very Happy
8.03.2010, 23:08 View user's profile Send private message 4622578
IwaN

Reply with quote

Dobre, naprawdę dobre. Zwłaszcza nieźle wyszły fragmenty z tańcem i zabawą - wydają się tak naturalnie pasować do odpowiednich momentów muzyki. Ogólnie całe AMV to taka płynnie opowiedziana historyjka, a brak efektów w tym przypadku (przy tak dobrym cięciu) jest akurat ze wszech miar plusem. Świetna robota.

Może powyższa opinia jest nazbyt zwięzła i mało konkretna, ale chyba w pełni oddająca moje wrażenia po obejrzeniu tego AMV.
12.03.2010, 14:15 View user's profile Send private message Visit poster's website
Crossfade

Reply with quote

Frezio wrote:
Quote:

Nie! Nie chcę trzeciej serii. Chcę film pełnometrażowy Wink Naturalnie chętnie zobaczę trzecią, czwartą i kolejne serie, ale na ostatek, jako podsumowanie tego pięknego rozdziału w Ookami widziałbym jedynie dobry film.

A co do montażu ze SaW: da, niełatwo się montuje, ponadto Horo cały czas klapie jadaczką Laughing . Wiem coś o tym Embarassed

Swoja droga w Stanach zaczeli wydawac Light Novel po angielsku Spice and Wolf. Osobiscie chyba sie zainteresuje tym, moze tez pomyslisz Wink

Widze, ze kolega tez probowal cos montowac do serii bo zna ten ból. W 2-3 scenach wymaskowalem usta, ale i tak najlepsze odpadaly bo ona zawsze cos nieprzerwanie mowi Very Happy .

CwaniakJohny wrote:
Nie znam serii, nie znam piosenki, nie znam amv. xD
A tak na serio.
Praca fenomenalna, genialna w swojej prostocie.
Powiem tylko tyle,przed wlaczeniem tego amv wykonalem dosyc hmmm "ponury!/?" ,nie zbyt pozydywny phone call. I nie bylem w najlepszym humorze.
Jednak Twoj amv sprawil ze o tym zapomnialem w przeciagu paru sek.
I wlasnie tego szukam w amv,oderwania od rzeczywistosci,pozytywnego przeslania i fun.

Dziekuje Cross ;]

P.S
Piosnka(czytaj jak napisane) wymiatak XD

Celtic dancing music FTW.

Ciesze sie, ze pracy udalo sie troszke poprawic Ci humor, bo to w koncu fun AMV jest.
A do serii zachecam !

-Heero- wrote:
Zajebiste. Pieknie ci to wyszlo Jestem fanem tej serii i nie umialem sobie wyobrazic jak mozna by zrobic do tego amv az do dzisiaj Naprawde poruszyles mnie tym amv Crossu bless you !

Ho ho, liczba fanow rosnie w oczach. Good, good. Jeszcze troche i bedziemy mogli opanowac swiat.
Miło mi, ze tyle pozytywnych emocji wywolal Smile

IwaN wrote:
Dobre, naprawdę dobre. Zwłaszcza nieźle wyszły fragmenty z tańcem i zabawą - wydają się tak naturalnie pasować do odpowiednich momentów muzyki. Ogólnie całe AMV to taka płynnie opowiedziana historyjka, a brak efektów w tym przypadku (przy tak dobrym cięciu) jest akurat ze wszech miar plusem. Świetna robota.

Może powyższa opinia jest nazbyt zwięzła i mało konkretna, ale chyba w pełni oddająca moje wrażenia po obejrzeniu tego AMV.

Zastanawialem sie, czy nie dac wiekszej ilosci hulanek, ale koniec koncow to amv o dwojce bohaterow, wiec sobie odpuscilem i tylko na koniec dalem. Efektow brak, bo szczerze mowiac przy tak czestym cieciu i troszke nietypowej dynamice nie mialem pomyslu na zadne, ale tak jak ty mysle, ze to bylo dobre wyjscie.

Dzieki za komenta.
14.03.2010, 11:39 View user's profile Send private message 5076063
Schen

Reply with quote

Świetne ^^ Bardzo mi się podobało i statystycznie dość często wracam do tego klipu Smile
Bardzo dobry montaż, przyjemny i pozytywny klimat to główne zalety tego klipu. Jedyne co mi trochę wadziło to moment z śpiewającym kolesiem Razz
Jedna z moich ulubionych prac w Twoim wykonaniu Smile

7.09.2010, 17:58 View user's profile Send private message 3561905
Reply to topic    AMV.com.pl Forum Index » Komentarze All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

Jump to: 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

© by AMV.com.pl. All rights reserved.
Code & Design: AceMan, logo by: WiluS